kintsugi

man showing ceramic tube

Michiel Overhoff holding restored part of "les anciens"

The movers damaged some of my ceramic art works. Fortunately I found a conservator in Amsterdam, Michiel Overhoff, who could use kintsugi, the Japanese art of repairing broken ceramics with lacquer and powdered gold. The philosophy is that breakage is part of the history of a piece and that it shouldn't be disguised. I agree totally.

De verhuizers hebben een aantal van mijn keramiek stukken beschadigd. Gelukkig is restaurator Michiel Overhoff bekend met kintsugi. Dit een is een oude Japanse techniek om gebroken keramiek te herstellen met lak en poeder-goud. De achterliggende gedachte is dat de breuk deel is van het leven, van de geschiedenis van een stuk en niet verdoezeld moet worden. Daarmee ben ik het volledig eens.

top right hand corner of "ripples and folds" restored

art work

 

Michiel's kintsugi paraphernalia

materialen voor kintsugi

 


Comments (0)


Add a Comment

Allowed tags: <b><i><br>Add a new comment: